Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 13., vasárnap

Dijoni mustáros répa



A sült sárgarépát akkor érdemes elkészíteni, ha valami egész húst sütünk, ilyen például a sült csirke, sült liba, stb. Egyszerűen elkészíthető és akár vendégváró köretként is kitesz magáért. Ráadásul egészséges is.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kevés ételízesítő
  • 1 kis pohár (150 gr) tejföl
  • 1 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a megtisztított répát pedig nem túl vékony karikákra. Az olivaolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és ételízesítővel. Kevés vizet (kb. fél dl) adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Közben figyeljük és, ha a víz elfő de a répa még nem puha, akkor pótoljuk a vizet. A pohár tejfölt kikeverjük a kanál mustárral és a forrásban levő répához öntjük és 2 perc alatt összefőzzük.



További köretek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése