Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 21., hétfő

Húsleves csigatésztával


A magyar konyha legősibb ételei közé tartozik a leves, ezek között is a húsleves, mivel a vadászatban csak húst szereztek az ősi vadászaink, amiből többek között levest főztek, ami kellő energiát adott nekik.
A finom húsleves főzés fő szabálya, hogy lassan és kellő ideig főjön és a friss zöldségek hozzáadásával lesz meg a kívánt összhatás.


Hozzávalók 5-6 főre:

  • 1,5 kg csontoskaraj
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis gumó zeller
  • 1 nagy v.hagyma
  • 1 nagy krumpli
  • 1 kis karalábé
  • 2 kelkáposzta levél
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • só, szemesbors
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld + zellerzöld
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát, és a karalábét egészben hagyjuk).
A fűszereket (szemesbors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával.
A húslevest nagyon lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Amikor minden puha, a levest leszűrjük és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.
Végül sós vízben kifőzzük a csigatésztát és hozzáadjuk a leveshez és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

További Mama- és Anyukám receptjei ♥ | levesek
y

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése