Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 16., szerda

Húspástétom



A vasárnapi húslevesnek nálunk nagy hagyománya van, készülhet akár tyúk, disznó vagy marhahúsból. Ha tyúkból vagy disznóból készül a leves,
akkor próbálom, hogy bőséges legyen a hús mennyisége (ha kell eldugom a család elől) mivel a főtt húsból szívesen készítem ezt a pástétomot.
(Esetleg maradék sültekből szintén ízletes pástétom készíthető.)

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg főtt hús (csirke vagy sertés) 
  • 3 főtt tojás
  • 2-3 kk mustár
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húst kézzel leszedjük a csontokról, apróra vágjuk. 
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hús mellé daraboljuk. 
Hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket, valamint ízlés szerint a tejfölt (ki mennyire krémesre szeretné készíteni).
Elektromos aprítóval összeturmixoljuk. A végén hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöldet. Néhány órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirított toast kenyérrel és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.
Én most főtt tyúkhúsból készítettem el.


További előételek | pástétomok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése