Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 20., vasárnap

Majonézes húsvéti saláta


Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat,annak bármikor önmagában vagy akár valamilyen hús mellé, kitűnő választás lehet!


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db közepes burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 6 db csemegeuborka
  • 3 db tojás
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • tartármártás

Ecetes-cukros salátaléhez:
  • kb. 3-4 dl vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot


Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját és vágjuk tetszés szerinti kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel a fél karikákat. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét). Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk. A kukoricát szintén leszűrjük.
A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.

Tartármártást készítünk. Ehhez hozzáadjuk a burgonyát, hagymát, uborkát, kukoricát és a főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

További saláták | köretek | saját receptek | előételek | húsvéti ünnepi ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése