Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 21., szombat

Duplán sajtos paradicsomos burgonya szendvics



Az unalmas köretek után egy kis változatosság burgonyából. Rántott vagy grill, sült húsok mellé ajánlom, vagy akár főételként is helytáll.

Hozzávalók főre 4 főre

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt 
  • 1 db paradicsom
  • só-, bors-, grill zöldség fűszersó-, kakukkfű-, petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, akkor meghámozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe, szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezán forgácsot teszünk, valamint egy szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, grill zöldség fűszersó. A megtöltött burgonyákat a bacon szeletekkel körbetekerjük és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyem zölddel, majd hústűvel rögzítjük. Kevés olivaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a "szendvicseket". 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen.
A végén parmezán forgáccsal megspékeltem :)


További saját receptek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése