Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 9., hétfő

Grillen sült zöldségek



Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db cukkini
  • 10 db gomba
  • 2 db tv paprika
  • grillzöldség fűszersó ízlés szerint
  • 3-4 ek olivaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk: a paprikát kicsumázzuk és félbevágjuk. A cukkinit hosszában szeleteljük, a gombát megpucoljuk. Grillzöldség fűszersóval megszórjuk és olivaolajjal meglocsoljuk. 1 órát állni hagyjuk, majd a forró grillen, izzó faszén parázs felett megsütjük. Ha szükséges, még sóval ízesíthetjük.
Köretként bármilyen grillen sült húsokhoz javasolt.

Tipp: érdemes próbálkozni más zöldségekkel is. Pl.: kaliforniai paprika, paradicsom, padlizsán, stb. Én mikor mit találok a hűtőben, szívesen sütök többféle zöldséget, mert önmagában, vagy húsok mellé szeretjük.

További grill ételek | köretek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek | alacsony kalória tartalmú ételek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése