Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 9., hétfő

Majonézes kapros füstölt sajtos kukorica saláta



Az egyszerű kukoricasalátát füstölt sajttal és kaporral bolondítom meg.
Higgyetek nekem, eszméletlenül finom így együtt: lehet előétel vagy akár köretként is tálalható sült vagy grillhúsok mellé. Nálam a grillparti elengedhetetlen kelléke.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 2 doboz morzsolt kukoricakonzerv (2x420 g)
  • majonéz (2 tojásból készült házilag)
  • 15 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 csokor friss kapor
  • tartármártás

Elkészítés:


A kukoricakonzervet leszűröm. Tartármártást készítünk, és hozzáadjuk a saláta hozzávalóit: a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott füstölt sajtot és a finomra vágott friss kaprot. Keverőkanállal összeforgatjuk és fogyasztásig hagyjuk összeérni a hűtőben.



Én bármilyen grillezett hús vagy sülthús mellé szívesen készítem.
További saját receptek | saláták | köretek | előételek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése