Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 9., hétfő

Tzatziki saláta


Vagyis joghurtos-fokhagymás uborkasaláta, amit Görögországban és Törökországban előszeretettel fogyasztanak. Előételként, salátaként is kitűnő és egyben az eredeti görög gyros kihagyhatatlan ízesítője, kísérője.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 dl görög joghurt (fontos, hogy jó minőségű legyen)

Elkészítés:

Az uborkát tökgyalun lereszeljük vagy vékony karikára szeletelt uborkát még csíkokra vágjuk.
Megsózzuk és állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy a levét kieressze.
A tenyerünk segítségével jól kinyomkodjuk a levét, és áttesszük egy másik tálba.
A kinyomott fokhagymát a joghurthoz keverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az uborkához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pár óráig állni hagyjuk.
További saját receptek | saláták | köretek | hús nélküli ételek | előételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése