Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. július 21., hétfő

Meggyleves (Meggykeszőce)


A meggykeszőce egy régi paraszti étel, melynek elkészítését nem bonyolították túl régi időkben. Ennek a hideg meggylevesnek egyszerűségében rejlik a varázsa.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 60-70 dkg magozott meggy 
  • 10-15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 db fahéjrúd
  • 5-6 db szegfűszeg
  • pici citromlé

Elkészítés:

A magozott meggyet egy fazékban a cukorral és vaníliás cukorral átpároljuk kb. 5 perc alatt, majd kb. 1,5 l vízzel felöntjük és kb. 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget és a citromlét. A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a leves forró levéből szedünk hozzá. Alaposan kikeverjük, majd a forrásban levő leveshez öntjük, folyamatos keverés közben. Néhány percig főzzük, amíg a leves besűrűsödik.
Alaposan lehűtjük és hidegen citromkarikákkal a tetején tálaljuk.


Tipp: liszt helyett vaníliás pudingporral ugyanúgy elkészíthetik a habarást. Télen pedig befőttből is készíthetjük: fél liter vizet adjunk a befőtthöz, majd amint felforr, behabarjuk, és csak egyet forralunk rajta.
További levesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése