Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. július 30., szerda

Őszibarack krémleves


A forró napok slágere a hideg gyümölcsleves!
Mi más lehetne most a barack szezonban?! Most természetesen friss gyümölcsből, de télen is el lehet készíteni.
Íme a hideg őszibarack krémleves recept, de melegen ajánlott!  :) :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 9-10 db őszibarack (2 darab aprítva a tetejére)
  • 2 db fahéjrúd
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek méz
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • kb. 0,5 l víz
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágjuk és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük és kevés vízben a cukrokkal és a fahéjrúddal felfőzzük. A tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel. A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még mézzel és behabarjuk a gyümölcslevest.
Pár óra alatt lehűtjük és hidegen, felkockázott barack darabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.


További saját receptek | levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése