Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 9., szombat

Cseresznyepálinkás vanília fagyi


Ez egy olyan édesség, melyet az egyik kedvenc tévé csatornámon pillantottam meg. Lehet, hogy nem pontosan így volt, de egy közel hasonló nyári desszertet készítettek el. A néhány alapanyagot könnyen megjegyeztem. Éppen ez volt a pikantériája, mert alig kell hozzá valami, mégis egy csodás desszert születik belőle.

Sokat gondolkodtam itt a bevezetőn, mert két ötletem is támadt. 
Az első az volt, hogy a "Lusta asszonyok desszertje", mivel gyorsan, bizonyos alapanyagokat készen megvásárolva egy különleges, gyors, hűs nyári desszertet varázsolhatunk az asztalra.
A második pedig, hogy kedves férfiaknak ajánlom, akik egy egyszerűbb, de annál nagyszerűbb nyalánksággal, édességgel szeretnék a párjukat levenni a lábukról. (A tejszínhabos eper már kicsit idejét múlt :))
Szóval még most sem jöttem rá, hogy melyik lehetne találóbb, akkor inkább legyen mindkettő. 

Íme a recept:

Kizárólag felnőtteknek!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 adag vanília fagylalt (fejenként 2-3 gombóc)
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg cseresznye
  • 5 cl cseresznyepálinka
  • tejszínhab a díszítéshez
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Elkészítjük a cseresznye öntetet: az 1 dl vizet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, és folyamatos keverés mellett kicsit sűrűbb cukor szirupot főzünk. Néhány perc alatt ez készen van, majd hozzáadjuk a megtisztított és kimagozott cseresznyét. Pár percig főzzük a gyümölccsel együtt. A tűzről lehúzva hozzáadjuk az 5 cl cseresznye pálinkát. A készen vásárolt vanília fagylaltot kis tálkákba vagy tányérokra adagoljuk. A tetejét bőségesen meglocsoljuk a zamatos pálinkás cseresznye öntettel.
Tejszínhabbal fokozzuk az élvezeteket.
Igazam volt, ugye, hogy milyen egyszerű?
További desszertek | alkoholos desszertek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése