Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 18., csütörtök

Gesztenyekrém leves



Akár a karácsonyi ünnepi menüben is megállja a helyét, vagy egy hangulatos, hideg téli estén is felszolgálhatjuk ezt az izgalmas, nem mindennapi levest.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 cs (250 g) natúr gesztenyemassza
  • 1 db zellergumó
  • 1 db zöld alma
  • 1,5 l zöldségleves alaplé
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 tk friss v. morzsolt kakukkfű
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek méz

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és a meghámozott, felkockázott almát. Pár percig átpirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és kakukkfűvel. Kb. 20-25 percig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a villával szétnyomott gesztenyemasszát. A végén a főzőtejszínt liszttel kikeverjük és a forrásban lévő leveshez adjuk. Összerottyantjuk 2 perc alatt. Tálaláskor kínálhatunk hozzá ropogósra sütött kalácskockát. Akár rumba áztatott mazsolával (amit azután mézbe rakunk) meghintve is tálalhatjuk.





További karácsonyi ünnepi ételek | levesek | krémlevesek | Ünnepi asztal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése