Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 12., péntek

Hercegnő burgonya



A burgonya egyszerű és nagyszerű alapanyag, amit millióféleképp felhasználhatunk. 
A hercegnő burgonya egy nem bonyolult, viszont annál látványosabb fogás, burgonya köret.
Ráadásul jó kis mulatság, amikor a krumplis masszát csinosan "kupacoljuk", hogy a végeredmény ne csak a pocakot, de a szemet is jól lakassa :).
Igazi különlegesség bármilyen húsétel mellé.

Hozzávalók 4-5 főre:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • só-, szerecsendió ízlés szerint
  • 4 db tojás sárgája

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Alaposan leszűrjük (semmi víz ne maradjon rajta) és fedő nélkül hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojás sárgáját és sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és nyomózsákba téve csinos kis halmokat készítünk. Magas hőfokra (220 fok) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A lényege, hogy kívül ropogós, belül viszont puha legyen.



További köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése