Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 16., kedd

Tojáslikőrös almás ünnepi tekercs



Ha az ünnepek alatt a vendégeknek kínálnál valami különlegeset, akkor bátran próbáld ki ezt az alkoholos süteményt! A tojáslikőr kellemes aromát ad neki és az almával párosítva nekem mindenképpen karácsonyi feelinget nyújt.

Hozzávalók 6 főre:
  • 3 db tojás
  • 8-10 g keserű kakaópor
  • 80 g kristálycukor
  • fél tasak sütőpor
  • 90 g liszt + a szóráshoz
A töltelékhez:
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db nagy alma
  • 120 ml tojáslikőr


Elkészítés:

A tojásokat a cukorral jól elkeverjük, felhabosítjuk. Beledolgozzuk a kakaó és a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük. (Én gáztepsibe tettem.) Süssük 180 fokon 10 percig. Azután kivesszük és meghintjük egy kevés liszttel, majd kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára. Hagyjuk kicsit hűlni, majd húzzuk le a tetejéről a sütőpapírt, végül konyharuhával együtt tekerjük fel a tésztát. A töltelékhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, és apránként beledolgozzuk a likőrt. Az így kapott krém kétharmadát simítsuk a tésztalapra, amit előzőleg a konyharuhából kivettünk. Majd osszuk el rajta a meghámozott, kimagozott, felaprított almakockákat. Óvatosan tekerjük fel a süteményt - esetleg sütőpapír segítségével - majd tegyük hűtőbe 30 percre, hogy összeálljon. Végül bevonjuk a sütemény minden oldalát a megmaradt likőrös krémmel. Ízlés szerint almaszeletekkel díszítve és egy kevés csokireszelékkel megszórva kínálhatjuk.



További sütemények | gyümölcsös sütemények | karácsonyi ünnepi ételek | alkoholos desszertek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése