Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. január 17., szombat

Nutellás barackos habosság



Nagyon egyszerű, viszont annál finomabb sütés nélküli finomság! 
Nutella kedvelőknek kötelező kipróbálni! 
Kiváló vendégváró, amit előző este elkészítünk és másnap tányérokra adagoljuk, amiről szempillantás alatt el fog tűnni minden! :) 

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 400 g nutella
  • 1 dl rum
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 4 ek baracklekvár
  • 450 g őszibarack befőtt (1 doboz)
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A barackbefőtt levet, a rumot és a lekvárt alaposan kikeverjük. Ez lesz a mártogatós. Ebbe a lébe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amelyekkel egy tálat kibélelünk. A mascarponéhoz keverjük a nutellát és megkenjük vele a piskótákat. A barackokat apró kockára vágjuk és ezzel megszórjuk a nutellás krémet. Ezután a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a tejszínhabbal zárjuk a rétegezést. Addig rétegezünk míg minden alapanyag el nem fogy. Tehát: áztatott piskóta, nutellás krém, barack, tejszín. A teteje hab legyen, amit gusztán apró kockákra vágott barackkal szórunk meg. Egy éjszaka hűtőben pihentetjük, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon.









További sütemények | gyümölcsös sütemények | sütés nélküli sütemények | nutella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése