Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 18., szombat

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált fehérboros barackkal



A csirke gyümölccsel mindig tökéletes választás!
A sárgabarack mártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője egy sült vagy grillezett húsnak, garantáltan nagy kedvenc lesz, ha kipróbálod.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
  • 2 dl olaj a pácoláshoz
  • barackmártás


Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap enyhén megsózzuk és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra. Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást.
A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.





További csirkehúsos receptek | sülthúsok | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése