Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 7., kedd

Hagymakarikák sörtésztában sütve




Először a Burger Kingben ettem és nagyon szerettem mindig a rántott hagymakarikát. Később a mirelit változatot vásároltam és sütöttem néha, amikor megkívántam. De amióta ismerem ezt a változatot, azóta már csak itthon készítem. Ráadásul a zsemlemorzsás panírtól lágyabb, ízletesebb szerintem ez a sörös bunda.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 dl sör
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint
  • kb. 3-4 dl olaj a sütéshez


Elkészítés:

A megtisztított hagymát vastagra szeleteljük és gyűrűire szedjük. A tojást szétválasztjuk. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel, a tojássárgájával és a sörrel. Ízesítjük kevés sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sörös masszához keverjük óvatosan! A hagymakarikákat a sörtésztában megforgatjuk (egyszerűbb és gyorsabb módszer egy nagyobb edényben lévő masszába tesszük az összes hagymát), majd felhevített olajban mindkét oldalukat megsütjük. Melegen, frissen tálaljuk. Körete lehet bármilyen húsételnek, de főfogásként is megállja a helyét, valamilyen finom mártogatóssal készítve.



További köretek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése