Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 26., vasárnap

Szalonnasütés



Szalonnát sütni a szabadban jó!
Szalonnát sütni a barátokkal, nagyon jó!
Szalonnát sütni barátokkal egy nyári estén, csillagos ég alatt isteni jó!



És mi is kell hozzá?
A tűzhöz kell gyújtós, aprófa és tűzifa. Aki nem olyan szerencsés, hogy családi házban él, amihez udvar tartozik, azoknak sem kell lemondani erről a szuper programról! Jó kis tűzrakó helyek minden környéken vannak, mások pedig egyszerűen kialakíthatják a kertjükben. Én ez utóbbi szerencsések táborába tartozom és vidéki lányként nálunk sokszor volt szalonnasütés a program. A nyársat lehet készíteni, főként akác és fűzfa a legalkalmasabb rá. Nekünk otthon profi nyársak vannak, ami ma már könnyen beszerezhető. 

Fogyókúrázók, kérem ne olvassák tovább!  :)



TŰZ + KENYÉR + SZALONNA + HAGYMA = SZALONNA SÜTÉS

Ráadásul a kenyér legyen fehér kenyér és vastag!
A hagyma sok és vékonyra szeletelt.
A szalonnasütéshez füstölt szalonnát használjunk, aminek a tetejét először beirdaljuk úgy, hogy a zsír egy helyre folyjon majd. A szalonnabőrbe kis nyílást vágunk, a nyársat ezen keresztül tudjuk átdugni, így nem fog leesni, hiszen tartja a bőr. Az isteni zsírt, a hagymakarikákkal fedett kenyérre csorgatjuk és a megsült szalonnát rádaraboljuk. Persze, mint mindenben itt is mindenki másképp szereti. Van, aki az egész hagymát is megsüti és sülve teszi a kenyérre a hagymadarabokat. Mi a nyársakra debrecenit és virslit is szúrunk, szeretjük vegyesen enni a szalonnával. Nem kell már túlmagyarázzam, még egy kis paprikával, paradicsommal is halmozzuk az élvezeteket.





Én a családommal, és barátokkal...



 
imádjuk... ezeket az ízeket és ezt a hangulatot is, ami körüllengi az ilyen estéket. Már gyermekkoromban is szívesen voltam résztvevője, most anyaként az én fiamnak is szeretettel adom át az ilyenfajta gasztronómiai élményeket is.

Szeretettel: 
         Malmos Szilvia



További magyaros | Mama- és Anyukám receptjei ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése