Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. január 16., szombat

Szarvasgomba krémmel töltött karaj




A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény! :)
Sokak számára a rántott hús automatikusan karajból készülhet, mások pedig éppen nem nagyon szeretik, mert túl száraz húsnak tartják. Viszont, ha valamivel megtöltjük, akkor ez a veszély nem fenyeget :). A sajttól finom, lágy és szaftos lesz. Ennél a receptnél külön jelentősége van az igazi parmezán semmihez sem hasonlítható zamatának és természetesen a különleges szarvasgomba krémnek is. Tésztákat készítettem már szarvasgomba ízesítéssel: Szarvasgombás tarjás tejszínes tagliatelle, Szarvasgombás gnocchi

Gondoltam finom lehet hús töltelékeként is. Érdemes kipróbálni, mert egy teljesen új ízvilágba kalauzol el minket. Én imádom, az egyik kedvencem! 
Íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg karaj (4 szelet)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 tk szarvasgomba krém
  • só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 db tojás
Sütéshez:
  • kb. 4-5 dl olaj



Elkészítés:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot. A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is:




Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.
Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.



További saját receptek | sertéshúsok | frissensültek | szarvasgombás ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése