Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. március 23., szerda

Ünnepi szendvicstorta




Egy szuper, ízletes és nagyon mutatós "buli recept". 
Sok finomsággal rétegezett szendvicstorta. A hozzávalókat saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Sonka helyett például füstölt lazaccal is készülhet. Kedvenc zöldségeinket is becsempészhetjük a rétegek közé, valamint a tetejére garnéla is kerülhet.

Hozzávalók 6-7 főre:

  • 75 dkg natúr krémsajt (pl. mascaprone)
  • 1 cs (50 dkg) szendvicskenyér
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 20 dkg szeletelt füstölt sonka
  • 1 kisebb db kígyóuborka
  • 5 db piros retek
  • 5 db tojás
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél-fél csomag petrezselyemzöld és kapor 

Elkészítés:

Az uborkát és a retket vékony karikára vágjuk. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük és szintén felkarikázzuk. A krémsajtot egy tálban kikeverjük kevés sóval és borssal. Egy körülbelül 26 cm-es átmérőjű tortaformába sütőpapírt helyezünk és elkezdjük a rétegezést: először egy sor kenyeret helyezünk bele, a sarkoknál háromszögbe vágva illesztjük a formába a kenyeret. Sajttal megkenjük és egy sor sonkát helyezünk rá, majd ismét kenyér sor következik. A kenyereket újra krémsajttal megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Retek, uborka és főtt tojás karikákkal kirakjuk a tetejét és egy újabb kenyér sor következik. Levesszük a tortaforma karimáját és a maradék krémsajttal a tetejét és körben az oldalát is egy kenőlapáttal megkenjük.



Hidegre tesszük minimum fél órára, majd díszítjük a tetejét: tojáskarikával, uborkával, retekkel (aki szereti garnélával fokozhatja az ízhatást) és a zöld fűszerekkel, kaporral és a petrezselyemmel.


Rövid ideig még a hűtőben pihentetjük, majd úgy, mint egy hagyományos tortát, szeletelve tálaljuk.


További saját receptek | szendvicsek | húsvéti ünnepi ételek | ünnepi asztal | reggelik - vacsorák

1 megjegyzés:

  1. Ó, de szép!
    "kár", hogy bevásároltam már Húsvétra.
    Na, nem baj, megcsinálom a legközelebbi vendégeskedésre.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés