Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. április 10., vasárnap

Spirál burgonya



Egyszerű, mégis különleges sült krumpli, csak egy célszerszám szükséges hozzá. A kisfiam kedvence, egy étteremben szoktuk köretként fogyasztani. Persze rögtön utánanéztem, hogyan tudok ilyet otthon én is készíteni. Beszereztem a hozzá szükséges burgonya fúrót és el is kezdtem gyártani ezeket a kis "csodákat".

Hozzávalók  4 főre:

  • kb. 3,5 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd minden burgonyából egy-egy darab spirált fúrunk, készítünk. (Ha nagyobb a burgonya, akkor kettő is kijön belőle.) Ezután olajban ropogósra sütjük. Még forrón, sóval ízesítjük. Csodás köret, vagy csak úgy magában is finom.

Tipp: természetesen egy jó háziasszony konyhájában semmi alapanyag nem mehet kárba. A kifúrt burgonyákat felaprítom és burgonyapüré készül belőle, vagy burgonyagombóc, illetve szilvásgombóc. Érdemes a következő napokra ilyen ételeket felvenni a menüsorba. :)





További zöldséges ételek | hús nélküli ételek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése