Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. augusztus 18., csütörtök

Majonézes jégsaláta kukoricával




Egy isteni, friss, ropogós saláta, sok-sok majonézzel, viszont a tejföl helyett joghurttal elkeverve. Lehet előétel vagy saláta, akár egy ízletes grillhús körete is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej jégsaláta
  • 15 dkg csemege kukorica
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 pohár (2x125 g) natúr joghurt
  • majonéz
  • 1 ek ketchup
  • 3 db újhagyma
  • 2 szál angol zeller
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csipet porcukor


Elkészítés:

A salátát megmossuk és megszárítjuk. Elkészítjük a majonézt, majd összeállítjuk a saláta mártást: a majonézt elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és a ketchuppal. Az így elkészített mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a kockára vágott kaliforniai paprikát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a karikára vágott zellert, a leszűrt kukoricát. A salátát hűtőben néhány órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.





További saláták | előételek | hús nélküli ételek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése