Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. október 8., szombat

Mogyoróvajjal töltött csokoládé chipses süti



A mogyoróvaj nálunk is egyre népszerűbb alapanyag, nem is kérdés, hogy miért.
Csupa mogyoró, finom és krémes, ráadásul sokféleképpen felhasználható. Készülhet belőle például egy ilyen isteni, csoki chipses sütemény is, amit egy gombóc fagylalttal tálalva, ha lehet még fenségesebbé tehetünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 3-4 dkg csokoládé chips (gabonapehely)
  • 1 ek olaj
  • jégkrém ízlés szerint (a tálaláshoz)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálba tesszük a lisztet és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálba a lágy vajat tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a barnacukrot és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz. Utána a vajas krémbe tesszük a tojást és a vanília aromát is. Alaposan elkeverjük, majd a lisztes keveréket több részletben hozzáadjuk. Végül a csoki chips kerül a masszába. Egy sütőformát olajjal kikenünk (az enyém 24 cm-es volt) és a fele adag tésztát a sütőformába nyomkodjuk. A mogyoróvajat elkenjük a tészta tetején és befedjük a tészta másik felével. A tetejét lenyomkodjuk, hogy szép, egyenletes legyen. Az előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Melegen, frissen a legfinomabb. Szeletekre vágva, a kedvenc fagylaltunkkal tálaljuk.

Tipp: állásában kissé megkeményedik, ezért ha nem fogy el melegen, akkor később tálalás előtt mindenképpen melegítsük fel, hogy újra puha legyen a tészta. Amúgy is a hideg fagylalttal lesz tökéletes a tálalása.
video

Saját recept videóm:



További torták | sütemények | saját recept videóim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése