Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. november 26., szombat

Mustáros tejszínes karaj jázmin rizzsel



Egy pikáns, krémes szószban párolt husi csakis finom lehet!
Aki szereti, dijoni mustárral is készítheti. Egyszerű, mégis nagyszerű fogás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sertéskaraj filé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • kb. 5 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig.  (Ez alatt a levét is elvövi, közben ha kell, pótoljuk a vizet.)
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt és a zúzott fokhagymát összekeverjük és a húshoz adjuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ha szükséges még ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nálam most jázmin rizs volt a köret, de galuskával, vagy burgonyagombóccal is kitűnő lehet.




További sertéshúsok | magyaros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése