Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. november 19., szombat

Sörös hagymás tepsis burgonya



Ha unod már a megszokott burgonyás köreteket, akkor ezt érdemes megsütnöd és kipróbálnod! Nagyon ízletes és bármilyen sült vagy rántott husihoz ajánlom figyelmetekbe.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 ek olivaolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek balzsamecet
  • 6 ek sör
  • só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és héjastól, sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ezután meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk majd félkarikákra felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát egy tepsibe rendezzük el. Elkészítjük az öntetet: az olivaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a tepsiben lévő zöldségekre. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.


180 fokra előmelegített sütőben sütjük, 15-20 percig, majd 200 fokon még 15 perc alatt, hogy kicsit megpiruljon.




További köretek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése