Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. január 29., vasárnap

Majonézes tojásos burgonyasaláta




A majonézes burgonyasaláta tojással bővített változata.  Szintén tálalhatjuk önálló ételként és köretként egyaránt. Nálunk leginkább sült-, illetve grill húsok mellé készül.
Nagyon kedvelt és gyakran készített fogás.

Hozzávalók 4 főre:

Ecetes, cukros salátaléhez:
Kb. 1 liter vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot.


Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűlni hagyjuk és felkarikázzuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk, ízlés szerint ízesítve. (Kellemesen savanyú, ecetes és édes legyen.) A megtisztított lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagymaszeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tartármártást. Ezután a krumplis hagymát alaposan leszűrjük és egy nagy tálba tesszük. A tojáskarikákat is hozzáadjuk. Az elkészült tartármártással alaposan, de óvatosan elkeverjük, hogy ne törjenek össze az alapanyagok. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, esetleg cukorral és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.




Tipp: Ajánlom például a Whiskys oldalasomhoz ezt a salátát:

  További saláták | előételek | saját receptek | hús nélküli ételek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése