Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. február 24., péntek

Illatos omlós csirkemell tojásos rizzsel



Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, így a kínai konyha kedvelői otthon is élvezhetik a szeretett és megszokott ízeket. Kínáljatok az ízletes hús mellé tojásos vagy zöldséges rizst és mártást! Frissen, rögtön sütés után találjátok!

Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 4 db tojásfehérje
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 5 ek étkezési keményítő
A páchoz:
  •  2 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
A mártáshoz:
  •  2 dl kethup
  • 0,5 dl méz
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
A sütéshez:
  •  kb. 4 dl olaj.

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. Ebben megforgatjuk a húst, majd hagyjuk benne legalább egy órát, de akár egy éjszakán át. A tojásfehérjét habbá verjük a keményítővel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket ebbe a habba forgatjuk, azután bő forró olajban körülbelül 3-3 perc alatt aranybarnára, ropogós kérgűre sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük. A mártáshoz a ketchupot, a balzsamecettel, a mézzel, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával összekeverjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor az omlós csirkemellet felszeleteljük és a fűszeres mártással, valamint tojásos párolt rizzsel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése