Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. április 9., vasárnap

Harmonika hús burgonyapürével




Egy ízletes, finom pácban pihen a hús néhány órát. Ettől már alapjáraton szuper íze lesz. Ráadásul olyan finomságokkal vannak a "husi zsebek" megtöltve, mint például: a gomba és a paradicsom, vagy egy kis sajt. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek mustár
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olaj



Elkészítés:

A megtisztított húst egy éles késsel, 1 - 1,5 centiméterenként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Nekem a kedvenc hentesem megcsinálta helyettem :))
Elkészítjük a pácot: a citromlét, az olajat, a mustárt és a szójaszószt elkeverjük, majd egy ecset segítségével jól bekenjük vele a húst a szeletek között is. A sajtot, a gombát, a fokhagymát, a paradicsomot szeletekre vágjuk és elkezdjük a hússzeleteket megtölteni: egy szelet sajt, egy karika paradicsom, 2-3 szelet gomba, pár szelet fokhagyma kerül minden zsebecskébe.



Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült az egész hús megtöltése, akkor egy alufóliába csomagoljuk és néhány órát a hűtőben állni hagyjuk. Akár előző este is elkészíthetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, majd a fóliából kibontva még körülbelül 20 percig.
Bármilyen körettel finom, nálunk burgonyapüré volt a kívánság hozzá.


video

Saját recept videóm:





További magyaros | sülthúsok | sertéshúsok | saját recept videóim | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése