Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. május 21., vasárnap

Grillezett mézes-mustáros tarja




A tarja, a sertés legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezért a grillszezon "főszereplője" lehet. Egy szuper pác kell hozzá és a siker nem marad el, ezt garantálom!
Minél tovább pácoljuk a húst, annál omlósabb, ízesebb lesz grillezéskor. Érdemes ezt a variációt is kipróbálni:

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csont nélküli sertéstarja
  • só, bors ízlés szerint
 A páchoz:
  • 3 ek dijoni mustár
  • 2 ek grill fűszerkeverék
  • 1 tk bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt chili paprika
  • 3 ek méz
  • kb. 1,5 dl olaj


Elkészítés:

A megtisztított tarját szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A hússzeleteket borssal és grillfűszerrel megszórjuk. A mustárt és a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a chili paprikát, valamint az olajat. Alaposan elkeverjük és a hússzeletekre öntjük. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt még kevés sóval ízesítjük, majd grillen, tárcsán, vagy serpenyőben megsütjük.
Majonézes burgonya salátát és Paradicsom salátát tálaltam mellé.




További grill ételek | sertéshúsok | sülthúsok | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése