Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. május 29., hétfő

Sárgarépa főzelék borban párolva



Akárcsak a tökfőzelékkel és a spenóttal kapcsolatban, ezzel a főzelékkel is megoszlanak a vélemények. Sokáig el sem készítettem otthon, csak a hagyományos változat, a menza élmény volt a fejemben. Ez egy feljavított változat, nagyon ízlett a családomnak, így egy újabb főzelékkel bővült a repertoár.

Hozzávalók 4 főre:
  •  1 kg sárgarépa
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 3 ek olaj
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • 3 ek liszt
  • 1 dl muskotályos fehérbor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • kb. 1 dl víz
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát karikára vágjuk és az olajon vagy zsíron a bor és a víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ezután megszórjuk a liszttel és folyamatos keverés mellett, pár percig pirítjuk. A tűzről félrehúzzuk és megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd elkeverjük. Végül a tejjel elkevert tejszínnel is felöntjük, simára keverjük és 2-3 perc alatt összefőzzük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk és tetszőleges feltéttel tálalhatjuk. Nálam most tükörtojás és sült tarja készült hozzá.



További főzelékek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése