Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. június 24., szombat

KFC csirke Ranch mártogatóssal és Amerikai káposzta salátával




Szeretném elhozni nektek az igazi amerikai Kentucky farm életérzését ezzel a finom étellel!
Kipróbáltam én is, a méltán híres Kentucky stílusú csirkét, amihez egy igazán klasszikus mártogatós, a Ranch szósz, valamint Amerikai káposztasaláta készült mellé.

Hozzávalók 4 főre:

A csirkéhez:
  •  4 db csirkeszárny
  • 4 db csirkecomb (alsó)
  • 4 szelet csirkemell
  • 8 ek liszt
  • 4 dl víz
  • 20 dkg kukorica liszt
  • kb. 10 dkg kukorica pehely
  • 1 kk bors
  • 2 kk só
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk fokhagyma por
A ranch szószhoz:
  • 1 pohár (140 g) natúr joghurt
  • 0,5 dl tej
  • fél cs petrezselyem zöld
  • fél cs snidling
  • fél tk fokhagyma por
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

Először elkészítjük a csirke panírját. Ehhez csomómentesre keverjük a vizet és a lisztet. A kukorica pelyhet durvára zúzzuk és összekeverjük a kukorica liszttel, sóval, borssal, cayenne borssal, sütőporral, fokhagyma porral. A megtisztított csirkét megsózzuk és a vizes lisztbe mártjuk, majd meghempergetjük a kukorica pelyhes fűszerekben. Végül körülbelül 160 fokos olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

Elkészítjük az Amerikai káposzta salátát, valamint a Ranch szószt is. A szószhoz a joghurtot és a tejet elkeverjük, hozzáadjuk a majonézt, a felaprított snidlinget és petrezselymet, a fokhagymaport és a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal és alaposan elkeverjük.

A ropogós, frissen sütött csirkét sült krumplival, ketchuppal és az ízletes mártogatóssal, valamint a kihagyhatatlan káposzta salátával tálaljuk. Aki szereti, sört kínáljon hozzá, hogy teljes legyen az összhang.


További csirkehúsok | frissensültek | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése