Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. február 15., hétfő

Almarózsa



A legeslegszebb almából készült sütemény nem más, mint az almarózsa!
Gyorsan elkészíthető, tényleg percek alatt különleges desszertet összedobhatunk.  A lényeg, hogy piros héjú és savanykás almából készüljön.
Gyönyörű és finom is! :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 csomag (2 x 400 g) leveles tészta
  • 4 db piros héjú alma
  • kb. 5 ek sárgabarack lekvár
  • 1 ek vaj
  • 1 db citrom
  • 1-2 ek fahéj
  • 1 tk porcukor


Elkészítés:

A megmosott almát először félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd egy éles késsel vagy uborka szeletelővel lehelet vékony szeletekre vágjuk. Egy jénai tálba vizet öntünk, ebbe tesszük az almaszeleteket. A citrom levét ráfacsarjuk, majd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. (Azért fontos a citrom, hogy ne barnuljon meg az alma, valamint az ízének is jót tesz, hogy savanykás lesz.)
A megpuhult almaszeleteket egy szűrőedényben alaposan lecsepegtetjük. Egy másik kis tálkába kevés vízzel higítsuk fel a lekvárt. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A csíkok felületét kenjük át a híg lekvárral, és a csíkok felső részére sorakoztassuk szép sorban az almaszeleteket, úgy hogy a piros héjával kiadja majd a rózsa mintáját. Az almaszeletek tetejét fahéjjal megszórjuk,



majd a tésztacsík alsó, szabadon maradt részét hajtsuk rá az almára.


Az így kapott almával töltött tésztacsíkot tekerjük fel. Végeredményképpen csodálatos rózsaformát kapunk,


amit a muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe teszünk. A műveletet megismételjük, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készen vannak a pompás süteményeink. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.

Tippek:

  • Az almarózsa titka a szép, egyenletes almaszeletek.
  • Almarózsával akár tortát is díszíthetünk, ilyenkor tészta nélkül kell felcsavarni a megpuhított almaszeleteket, majd megsütni.





További sütemények | gyümölcsös sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése